Jerez de la Frontera

Jerez is wereldwijd bekend voor zijn zoete wijnen, genoemd naar de stad die de Britten uitspraken als ‘sherry’. Het is echter niet enkel een stad van heerlijke wijn en prachtige gebouwen maar befaamd voor z’n volbloed Kartuizische paarden en befaamde stieren en voor z’n aandeel in de flamencokunst met talloze briljante zangers en dansers. Jerez is tevens jaarlijks prominent aanwezig op de kalender van internationale motorraces en andere sportevenementen.

In de Yeguada de la Cartuja paardenfokkerij kan u getuigen van het talent en de natuurlijke schoonheid van de Spaanse paarden. De stallen, oorspronkelijk eigendom van de Kartuizers, huizen ‘s werelds belangrijkste aantal Kartuizische paarden. Het belangrijkste streefdoel van deze indrukwekkende fokkerij is het beschermen en behouden van het genetische erfgoed van de prachtige Spaanse volbloed.

Een wandeling door de wereldbekende bodegas van ‘Tio Pepe’ wordt een reis door de geschiedenis van het sherry maken. Tijdens een rondleiding van de wijnkelders komt u meer te weten over één van de grootste Andalousische tradities en kan u een selectie droge en zoete sherries proeven.

Het Alcazar, de vroegere residentie van de Sevilliaanse Kaliefen gedurende de lange Moorse bezetting, is één van de oudste en belangrijkste monumenten van de stad. Het beschikt over een prachtige Moorse tuin en een barokkerk, bijgebouwd na de Christelijke herovering van Spanje door koning Alfonso X.

Rond uw bezoek af met de kleurrijke en spectaculaire sfeer van een authentieke flamenco show, een niet te missen stukje Spaanse cultuur!

Elk jaar, in de eerste week van mei, houdt Jerez zijn paardenfeest, een spectaculair ruiter evenement, dat plaatsvindt in het Gonzalez Hontoria Park. 's Werelds mooiste paarden en beste ruiters wedijveren in endurance proeven, mennen en dressage wedstrijden.

Jerez de la Frontera, een van de nobelste steden in Cádiz, combineert de pracht van aristocratische paleizen met het authentieke karakter van de typisch Andalousische huizen.

Back