Sevilla

Lang geleden vertegenwoordigde Sevilla de transatlantische verbinding met Amerika, vandaag is het de hoofdstad van Andalousië en één van de grootste historische erfgoeden van Europa. In april is de ‘Feria de Abril’ niet te missen, waar de natuurlijke schoonheid van de Sevilliaanse meisjes extra benadrukt wordt door hun prachtige flamencojurken. Een ideale plaats om de typische Sevillanas te dansen terwijl u geniet van een glaasje sherry en de plaatselijke tapas.

Met meer dan 1 miljoen bezoekers is de Feria één van Sevilla’s grootste evenementen van het jaar. Eén van de belangrijkste wedstrijden met paardenkoetsen heeft plaats tijdens de Feria van Sevilla. Deze wedstrijd heeft plaats op de laatste zondag van de Feria. Een andere wedstrijd met de paardenkoets heeft plaats tijdens het jaar, tijdens het jaarlijkse “SICAB” van Sevilla, dit is de meest prestigieuze Spaanse paardenbeurs van de wereld. Dit is een unieke gelegenheid om de traditionele ambacht van een door paarden getrokken koets te bewonderen. Het mooiste houtsnijwerk, het fijnste stoffeerwerk en de meest schitterende gouden accessoires decoreren de kolossale koetsen.

De charme en monumenten van Sevilla zijn er voor eénieder te ontdekken in een romantische paardenkoets, per bus, boot of gewoon gezellig te voet. Bezoek de prachtige Kathedraal, het indrukwekkende Alcazar paleis, de Santa Cruz wijk, Maria Luisa park, Plaza de España en vele ander interessante bezienswaardigheden.

‘Tapear’ is een sociaal en culinair gebeuren en speelt een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de Sevillianen. Tapas worden meestal geserveerd als aperitiefhapje, vergezeld van een heerlijk glaasje ‘Fino’ of een frisse pint bier. Enkele aanraders zijn ‘Gamba’s al Ajillo’, ‘Huevos rellenos’ ‘pavias’ en natuurlijk de alom bekende ‘tortilla de patatas’ en ‘gazpacho’.

Winkelen in het centrum van Sevilla staat synoniem voor kuieren door de talrijke typisch straatjes waar men de bekendste internationale modemerken zij aan zij vindt met marktjes vol plaatselijke cultuur, kunst en ambachtelijke producten.

Als u de opwinding van een stierengevecht wenst te ervaren in de “Plaza de Toros de Sevilla”, kan u getuige zijn van de dapperheid van de stieren, afkomstig van één van de meest prestigieuze veeboerderijen van Spanje.

Back