Kalender

Heilige Week (17 - 24 April)

De Heilige Week is in zowel Sevilla als Jerez erkend als dagen van international touristisch belang. De processies dateren van honderden jaren terug en zijn alhier nog steeds een belangrijke traditie door de steden in volle ceremonie beleefd.

In Sevilla komen een kleine honderd en in Jerez een kleine vijftig parochies een na een op straat in de oude gedeeltes van de stad en dit van Palmzondag tot Goede Vrijdag. Het is een spectaculaire opvoering van enerzijds populaire kunst en anderzijds religieuze devotie die de hele stad gedurende een volledige week mobiliseert.

Sevilla's April Feesten (2 - 8 Mei)

De feria van Sevilla in April is ontegenspreekbaar het grootste feest voor de stad gedurende het jaar. Het trekt over 1 miljoen bezoekers van toeristen tot de jetset die allen komen aanschouwen hoe de vrouwen in Flamenco klederdracht dansen in de straten,de paarden in groot ornaat antieke koetsen voortrekken en de feestvierders liters Manzanilla drinken.

Een ganse week door weergalmt de muziek van de Sevillana tot laat in de nacht endraaien alle tapas bars op volle toeren.

Jerez' Feria del Caballo (8 - 15 Mei)

De feria van Jerez heeft als groot voordeel ten opzichte van deze van Sevilla dat ze meer haar local tintje heeft behouden en dus een meer typische weergave is van hoe dit belangrijk feest in teken van het Andalousisch paard in het verleden werd beleefd door de Jerezanen.

Dagelijks paraderen gedurende de dag paarden kwekers en eigenaars met hun pronkstuk door de straatjes van het Gonzalo Hontoria park.Mannen en vrouwen zijn allen gelijk gekleed in de traditionele korte jasjes en hoge broeken of rokken die in het platteland gebruikt worden.

Gedurende de feria vinden verschillende wedstrijden en voorstellingen plaats allen in het teken van de verschillende disciplines die met paard worden beoefend. Na de laatste voorstelling van de wereldberoemde Real Escuela begint traditioneel het feest waar de Sherry vloeit in overvloed en de vrouwen dansen tot het ochtend gloren.